Vaatekaupassa

Monet miehet inhoavat yli kaiken vaateostoksilla käymistä. Siitä onkin seurauksena se, että ennen treffejä, sukujuhlia tai pikkujouluja saattaa käydä niin, ettei kaapissa ole kerta kaikkiaan mitään päälle pantavaa. Jotta välttyisi pukeutumismokilta, kannattaa hankkia hyvä perusvaatevarasto, missä on helposti yhdisteltäviä, laadukkaita ja kestäviä vaatteita. Jos jokin vaate tulee liian pieneksi tai suureksi, kannattaa tilalle hankkia oikean kokoinen. Vaate kannattaa uusia myös silloin, jos se hajoaa tai kuluu niin, ettei sitä saa enää korjattua. Isot vaatteet löytää helpoiten verkkokaupoista, sillä monien vaateliikkeiden kokovalikoima päättyy XXL-kokoon.

Jos haluaa tehdä hyvän vaikutuksen treffikumppaniin, sukulaisiin tai kollegoihin, kannattaa seurata vaatetrendejä edes silloin tällöin. Lue ohjeet perusvaatevaraston kokoamiseen ja opi lisää vuoden 2019 miesten vaatetrendeistä!

Mitä joka miehen vaatekaapissa on oltava?

Jos inhoaa vaateostoksia eikä halua seurata trendejä, kannattaa rakentaa muutamasta luottovaatteesta koostuva vaatekaappi, minkä kaikki vaatteet ovat hyvin istuvia, hyväkuntoisia, laadukkaita, klassisia ja helposti yhdisteltäviä. Asusteita voi hankkia oman mielen mukaan, sillä niillä peruspuvun saa päivitettyä tilanteeseen sopivaksi. Esimerkiksi jouluna tummaan pukuun voi yhdistää punaisen solmion, pääsiäisenä taas keltaisen.

Tärkein asu joka miehen vaatekaapissa onkin tumma puku, mikä istuu hyvin. Lisäksi kannattaa hankkia erillinen pikkutakki, mitä voi käyttää vaikkapa farkkujen kanssa. Kolmanneksi, joka miehen vaatekaapissa on oltava kauluspaitoja. Periaatteessa kahdellakin kauluspaidalla pärjää. Valkoinen ja vaaleansininen ovat ne värit, joiden kanssa ei voi mennä pieleen. Väriä tärkeämpää on kuitenkin oikea koko. Jos oikean kokoista kauluspaitaa ei kaupasta löydy, kysy, onko mahdollista tilata kauluspaita mittatilaustyönä.

Tummat farkut

Neljäs vaatekappale ovat tummat farkut, mitkä saa kestämään normaalissa, päivittäisessä käytössä jopa viisi vuotta. Laadukkaat farkut maksavat viitisenkymppiä, joten niistä kannattaa pitää hyvää huolta. Mitä vähemmän farkkuja pesee, sitä paremmin ne kestävät. Tuulettaminen riittää useimmiten farkkujen puhdistamiseksi. Sama pätee villaneuleen puhdistamiseen, mikä on viides täydellisen garderobin osa. V-aukkoinen villaneule sopii niin kauluspaidan ja solmion kuin edellä mainitun pikkutakinkin kanssa.

Lisäksi vaatekaapissa on oltava mielellään vähintäänkin viiden päivän alusvaatekerta, eli viidet kalsarit, sukat ja t-paidat.

Mitä vaatekaapista on jo aika karsia pois?

Koskaan ei tiedä, mikä menneisyyden hittituote mutta nyt inhottu kummajainen tulee seuraavana muotiin. Esimerkiksi vyölaukut ovat taas palanneet muotiin. Ei kuitenkaan kannata laittaa talteen kaikkia kummajaisia talteen tai ainakaan pitää niitä käytössä. Silläkin on väliä, miten vaatteita yhdistelee.

Iltapäivälehtien ja kahvipöytägalluppien mukaan naiset inhoavat eniten sukat ja sandaalit -yhdistelmää, hihattomia ”vaimonhakkaajapaitoja” sekä ”pieruverkkareita”. Tällaisia ei kukaan itseään kunnioittava mies laita päälleen ensimmäisillä treffeillä eikä sen paremmin muutenkaan – eihän? 

Myös sellaiset vaatteet, joista jää näkyviin napa tai persvako, kannattaa hävittää. Roskakoriin joutavat myös reikiintyneet sukat, liian nukkaantuneet colleget ja villapaidat, tahraisiksi pinttyneet farkut sekä virttyneet t-paidat.

Vuoden 2019 mielenkiintoisimmat miesten muotitrendit

Asu kuin asu muuttuu mielenkiintoisemmaksi lisäämällä siihen ajankohtaisia elementtejä. Luodaanpa silmäys vuoden 2019 miesten muotitrendeihin, ja valitaan sieltä maininnan arvoiset ideat!

Kalastajanhattu ja neonvärit muistuttavat nyt niin paljon hypetetystä 90-luvusta. Jos siis vintillä on vielä vanha kalastajanhattu, sen voi nyt hyvällä omallatunnolla kaivaa esiin. Kalastajanhattu on varmasti seksikkäämpi kuin korjaamon tai maatalousliikkeen lippis. Neonvärejä voi nyt käyttää muuallakin kuin juoksulenkillä, mutta kannattaa käyttää vain yhtä kerrallaan, jottei ala näyttää yliviivaustussipaketilta. Tavarat kulkevat mukana – uskokaa tai älkää – trendikkäimmin olkalaukussa! Kesän 2019 miesten shortsit ovat yllättävän lyhyitä, ja vaativat kantajaltaan sekä rohkeutta että hyvää kroppaa.  

Printti-t-paidat jakavat mielipiteitä. Monen mielestä printtipaidat ovat todellinen turn off, mutta asuvalintaa voi perustella sillä, että nyt ne ovat ihan oikeasti muotia. Catwalkeilla nähtiin jopa neonvärisiä printtipaitoja, jolloin on siirrytty 90-luvulta harppaus taaksepäin, eli kasarille. 70-luku taas palautuu mieleen solmuvärjättyjä eli batiikki-kankaita katsellessa. Puvuntakissa kuuluu vuonna 2019 olla kaksi riviä nappeja. Ennakkoluulottomin ottaa haltuunsa puku ilman kauluspaitaa -trendin.

Yksittäisistä ideoista vielä sen verran, että taskuja pitää asussa olla paljon, ruutukuosi pitää yhä pintansa, poolokaulus on pop, ja farkkujen pitää ehdottomasti olla alaspäin levenevät, eli bootcut-malliset. Trendifarkuissa on hieman aiempaa korkeampi vyötärö.