Loading...

Parhaat muotitrendit miehille vuonna 2019

Vaatekaupassa

Monet miehet inhoavat yli kaiken vaateostoksilla käymistä. Siitä onkin seurauksena se, että ennen treffejä, sukujuhlia tai pikkujouluja saattaa käydä niin, ettei kaapissa ole kerta kaikkiaan mitään päälle pantavaa. Jotta välttyisi pukeutumismokilta, kannattaa hankkia hyvä perusvaatevarasto, missä on helposti yhdisteltäviä, laadukkaita ja kestäviä vaatteita. Jos jokin vaate tulee liian pieneksi tai suureksi, kannattaa tilalle hankkia oikean kokoinen. Vaate kannattaa uusia myös silloin, jos se hajoaa tai kuluu niin, ettei sitä saa enää korjattua. Isot vaatteet löytää helpoiten verkkokaupoista, sillä monien vaateliikkeiden kokovalikoima päättyy XXL-kokoon.

Jos haluaa tehdä hyvän vaikutuksen treffikumppaniin, sukulaisiin tai kollegoihin, kannattaa seurata vaatetrendejä edes silloin tällöin. Lue ohjeet perusvaatevaraston kokoamiseen ja opi lisää vuoden 2019 miesten vaatetrendeistä!

Mitä joka miehen vaatekaapissa on oltava?

Jos inhoaa vaateostoksia eikä halua seurata trendejä, kannattaa rakentaa muutamasta luottovaatteesta koostuva vaatekaappi, minkä kaikki vaatteet ovat hyvin istuvia, hyväkuntoisia, laadukkaita, klassisia ja helposti yhdisteltäviä. Asusteita voi hankkia oman mielen mukaan, sillä niillä peruspuvun saa päivitettyä tilanteeseen sopivaksi. Esimerkiksi jouluna tummaan pukuun voi yhdistää punaisen solmion, pääsiäisenä taas keltaisen.

Tärkein asu joka miehen vaatekaapissa onkin tumma puku, mikä istuu hyvin. Lisäksi kannattaa hankkia erillinen pikkutakki, mitä voi käyttää vaikkapa farkkujen kanssa. Kolmanneksi, joka miehen vaatekaapissa on oltava kauluspaitoja. Periaatteessa kahdellakin kauluspaidalla pärjää. Valkoinen ja vaaleansininen ovat ne värit, joiden kanssa ei voi mennä pieleen. Väriä tärkeämpää on kuitenkin oikea koko. Jos oikean kokoista kauluspaitaa ei kaupasta löydy, kysy, onko mahdollista tilata kauluspaita mittatilaustyönä.

Tummat farkut

Neljäs vaatekappale ovat tummat farkut, mitkä saa kestämään normaalissa, päivittäisessä käytössä jopa viisi vuotta. Laadukkaat farkut maksavat viitisenkymppiä, joten niistä kannattaa pitää hyvää huolta. Mitä vähemmän farkkuja pesee, sitä paremmin ne kestävät. Tuulettaminen riittää useimmiten farkkujen puhdistamiseksi. Sama pätee villaneuleen puhdistamiseen, mikä on viides täydellisen garderobin osa. V-aukkoinen villaneule sopii niin kauluspaidan ja solmion kuin edellä mainitun pikkutakinkin kanssa.

Lisäksi vaatekaapissa on oltava mielellään vähintäänkin viiden päivän alusvaatekerta, eli viidet kalsarit, sukat ja t-paidat.

Mitä vaatekaapista on jo aika karsia pois?

Koskaan ei tiedä, mikä menneisyyden hittituote mutta nyt inhottu kummajainen tulee seuraavana muotiin. Esimerkiksi vyölaukut ovat taas palanneet muotiin. Ei kuitenkaan kannata laittaa talteen kaikkia kummajaisia talteen tai ainakaan pitää niitä käytössä. Silläkin on väliä, miten vaatteita yhdistelee.

Iltapäivälehtien ja kahvipöytägalluppien mukaan naiset inhoavat eniten sukat ja sandaalit -yhdistelmää, hihattomia ”vaimonhakkaajapaitoja” sekä ”pieruverkkareita”. Tällaisia ei kukaan itseään kunnioittava mies laita päälleen ensimmäisillä treffeillä eikä sen paremmin muutenkaan – eihän? 

Myös sellaiset vaatteet, joista jää näkyviin napa tai persvako, kannattaa hävittää. Roskakoriin joutavat myös reikiintyneet sukat, liian nukkaantuneet colleget ja villapaidat, tahraisiksi pinttyneet farkut sekä virttyneet t-paidat.

Vuoden 2019 mielenkiintoisimmat miesten muotitrendit

Asu kuin asu muuttuu mielenkiintoisemmaksi lisäämällä siihen ajankohtaisia elementtejä. Luodaanpa silmäys vuoden 2019 miesten muotitrendeihin, ja valitaan sieltä maininnan arvoiset ideat!

Kalastajanhattu ja neonvärit muistuttavat nyt niin paljon hypetetystä 90-luvusta. Jos siis vintillä on vielä vanha kalastajanhattu, sen voi nyt hyvällä omallatunnolla kaivaa esiin. Kalastajanhattu on varmasti seksikkäämpi kuin korjaamon tai maatalousliikkeen lippis. Neonvärejä voi nyt käyttää muuallakin kuin juoksulenkillä, mutta kannattaa käyttää vain yhtä kerrallaan, jottei ala näyttää yliviivaustussipaketilta. Tavarat kulkevat mukana – uskokaa tai älkää – trendikkäimmin olkalaukussa! Kesän 2019 miesten shortsit ovat yllättävän lyhyitä, ja vaativat kantajaltaan sekä rohkeutta että hyvää kroppaa.  

Printti-t-paidat jakavat mielipiteitä. Monen mielestä printtipaidat ovat todellinen turn off, mutta asuvalintaa voi perustella sillä, että nyt ne ovat ihan oikeasti muotia. Catwalkeilla nähtiin jopa neonvärisiä printtipaitoja, jolloin on siirrytty 90-luvulta harppaus taaksepäin, eli kasarille. 70-luku taas palautuu mieleen solmuvärjättyjä eli batiikki-kankaita katsellessa. Puvuntakissa kuuluu vuonna 2019 olla kaksi riviä nappeja. Ennakkoluulottomin ottaa haltuunsa puku ilman kauluspaitaa -trendin.

Yksittäisistä ideoista vielä sen verran, että taskuja pitää asussa olla paljon, ruutukuosi pitää yhä pintansa, poolokaulus on pop, ja farkkujen pitää ehdottomasti olla alaspäin levenevät, eli bootcut-malliset. Trendifarkuissa on hieman aiempaa korkeampi vyötärö.

Mitä vaatteita ja varusteita tarvitaan joogaan?

Nainen harrastaa joogaa

Joogan harrastamisen voi aloittaa ilman mittavia välinehankintoja. Joogatunnille voi lähteä ihan hyvin missä vain joustavissa ja kiristämättömissä vaatteissa, kuten verkkareissa ja T-paidassa. Joogamatonkin saa useimmilta joogastudioilta joko lainattua tai vuokrattua kolikoilla. Ennen pitkää useimmat joogaharrastajat kuitenkin ostavat omat joogavarusteensa, joiden avulla omaa harjoitusta on helppo pitää yllä kotioloissakin.

Joogamatto on kaiken lähtökohta. Liukumaton alusta antaa hyvän tuen myös alaspäin katsovassa koirassa, ja maton kaunis väri tai kuviointi motivoi palaamaan matolle yhä uudelleen. Rullattu joogamatto ei ihan joka kassiin mahdu, joten joogakassi on seuraavana ostoslistalla. Hyvät joogavaatteet helpottavat harjoittelua. Joogavaatteiden on oltava mukavan tuntuisia päällä, eli ne eivät saisi roikkua, painaa tai hangata millään lailla. Nopeasti kuivuva, laadukas ja kestävä materiaali on tärkeä, sillä materiaalin pitää kestää jatkuvaa hikoamista ja pesemistä. Laadukkaissa joogavaatteissa on ajateltu myös estetiikkaa, eli ne ovat monesti kauniimpia leikkaukseltaan ja väreiltään kuin tavalliset urheiluhousut ja -topit. Lisäksi monella joogilla on omat joogatiilet, -vyöt ja -bolsterit.

Millaiset ovat hyvät joogahousut tai joogatrikoot?

Fyysiselle astangatunnille sopivat tiukat, hyvin tukevat joogatrikoot. Yin-tunnilla tehdään pitkiä ja rauhallisia venytyksiä, joissa viivytään jopa viisi minuuttia tai enemmän – siksi yin-tunnille kannattaa valita hyvin joustavat ja kiristämättömät housut. Hot jooga -salin lämpötila on noin +40 astetta, joten moni valitsee sinne lyhyet shortsit.

Hyvissä trikoissa on korkea vyötärö ja leveä vyötärökaistale, jolloin vyötärölle ei muodostu jenkkakahvoja eli ”makkaroita”. Korkea vyötärö takaa myös sen, ettei alushousut tai takapuoli vilku takana olijoille pyllistelyä vaativissa asennoissa. Napakat trikoot antavat tukea läpi harjoituksen. Hikiselle joogatunnille valittujen housujen tärkeimmät ominaisuudet ovat kuitenkin se, etteivät ne paina tai hankaa, ja että ne kuivuvat nopeasti. Laadukkaiden joogatrikoiden tai -housujen materiaali onkin valittu tätä silmällä pitäen. Markkinoilla on myös kierrätysmateriaalista valmistettuja trikoita, sekä toinen toistaan kauniimmin kuvioituja pöksyjä. Joogahousut ovat yleensä joko leveälahkeiset tai hieman haaremihousumalliset puuvillahousut.

Miten valitsen sopivan joogapaidan?

Myös joogapaita valitaan sen mukaan, minkä tyyppiselle tunnille ollaan menossa. Hikiselle tunnille ei kannata valita pitkähihaista joogapuseroa, eikä välttämättä puuvillaistakaan paitaa. Tukeva, napakka ja nopeasti kuivuva toppi on luottokumppani kaikille joogatunneille, sillä sen päälle voi rauhallisimmilla tunneilla pukea toisen paidan. Kerrospukeutuminen on siis valttia myös joogamaailmassa. Paitoja voi olla kolmekin päällekkäin, sillä tunnin alussa voi pitkähihainen pusero olla tarpeen. Tunnin lopussa shaali, pusero tai takki voidaan taas kaivaa esiin loppurentoutusta varten.

Hyvässä joogatopissa on painijanselkä sekä neljään suuntaan joustava kangas. Naisten topeissa on hyvä olla sisäänommellut urheiluliivit, tai muuten hyvä tuki rinnoille. Liian väljä joogapaita nousisi ylös paljastaen selän tai ylävartalon, joten joogapaidat ovatkin yleensä aika napakoita ja pitkähelmaisia – paitsi hot joogaan tarkoitetut minitopit. Kaula-aukkokaan ei saisi olla liian väljä, jottei tarvitsisi tuijotella omaa napaa alaspäin katsovassa koirassa.

Joogasukat ja joogahanskat

Joogasukat lämmittävät jalkoja, pitävät varpaat hygieenisimpinä ja antavat hyvän pidon. Joogasukat ovat yleensä varvassukat, eli joka varpaalla on oma paikka. Pohjassa saattaa olla lasten tarrasukista tutut liukuesteet. Hyvä materiaali pitää varpaat kuivina rankankin tunnin aikana. Tärkeintä on siis istuvuus, pito ja huomaamattomuus. Joogahanskat taas varmistavat turvallisen ja pitävän otteen kaikissa asennoissa, missä paino on joko kokonaan tai osittain käsien päällä. Joogahanskat voivat olla kokosormikkaat, kynsikkäät tai malliltaan vain kämmenen peittävät. Istuvuus varmistuu säädettävillä rannenauhoilla, minkä lisäksi hyvien hanskojen selkämys on froteeta tai vastaavaa kangasta, mihin hikeä voi välillä pyyhkiä otsalta.